Me arvame, et meiega ei juhtu seda kunagi

Suvi on ikka kohtumiste aeg. Kes kohtab vanu tuttavaid, kes kunagist armastust, kes aga hoopiski oma elu õnne. Nende kohtumiste taga peituvad alati mingid lood. Salapärased ja müstilised, vahel igavad ja argised, aga need on lood nendest inimestest ja nende kohtumistest.

Mäletad Sa seda kui Sa esimest korda armudes ei uskunud seda, et armastus võib korraga otsa saada ja et äkki Sa polegi kohtunud inimesega, kellega elu lõpuni kokku jääda. Nojah, ilmselt mäletad ka seda, kuidas aastaid hiljem meenutab seda kohtumist vaid virn fotoalbumeid.

Või on Sul meeles see, kuidas Sa keemiatunnis palehigis spikerdada püüdsid ja uskusid, et Sina ju ometi vahele ei jää, sest nii tublid ja usinad õpilased lihtsalt ei spikerda, rääkimata siis sellest, et õpetajad neid kordki kahtlustada võiksid. Ja Sa ju mäletad, kuidas Su suu üllatusest lahti vajus, kui Sinu ja õpetaja prillidesse peitunud silmad kohtusid ning kõrvu jäi kajama vaid üks lause: "Palun lahkuge klassist, hinne üks!"

Kindlasti meenub Sulle kohtumisi turumüüjatega, kes Sulle kõige magusamaid ja soodsamaid maasikaid pakkusid ning kellelt Sa kilode viisi neid autosse vedasid, teadmisega, et oled langetanud õige valiku. Siis mäletad Sa ju kindlasti ka oma pikaleveninud nägu kui just turuväravate juures avastasid Sa veel ühe leti, hoopiski magusamate marjadega.

Paljud mäletavad vanemaks saamise rõõmu ja muret. Mäletavad seda, kuidas väikest tompu kätel hoides unistasid nad sellest, kuidas tulevikus harmoonia ja tasakaal seda lähedast suhet ilmestab. Hmm, miskipärast meenub ka uste paugutamine, see, kuidas Sa oma väikesele järeltulijale käte ja jalgadega püüdsid selgeks teha elutõdesid, mäletad ka seda, kuidas korraga oskasid seda lapsekasvatuse asjandust nii vähe kui üldse võimalik.

Ahjaa seegi lubadus mõlgub meeles, kui Sa kunagi vandusid, et ei loo kunagi suhet abielumehega ega seksi iial teise naise kodus, veel hullem tema voodis ja tema mehega. Olid see tõesti Sina, kes lumivalgelt voodipesult püüdlikult oma blonde juuksekarvu kokku korjasid, püüdes hävitada kõik asitõendid.

Altari ees truudust ja igavest armastust vandudes käis ilmselt ainult väga kibestunud inimesel peast läbi, mis siis kui ühel päeval seda kõike enam pole. Aga võibolla on Sul ikka veel meeles suur südamevalu ja lõputud pisarad kui peale kõiki neid aastaid öeldi Sulle: "Tead, mul on keegi teine!"

Kätt korduvalt šokolaaditahvli poole sirutades ei lootnud Sa ju ometi paksuks minna? Ainult natukene maiustan, pealegi mis see tükike šokolaadi ikka teeb. APPI!!!! Huh, tead ju küll, kuidas süda pidi seisma jääma kui Sa järgmine nädal kaalu peale astusid. Ikkagi võtsid juurde ...

Sa ju ei uskunud seda, et esimene kord seksides rasedaks jääd? Aga mis tundega Sa ootasid triibulisi tegeleasi. Südames ju teadsid, et neid on seal kaks, aga ikka lootsid näha ainult ühte.

Suviselt magusaid marju sõid seekord vist liiga palju? Mis teha, nii head olid ju. Loodetavasti panid pihuga herneid veel peale :) Ja, ja ... sellel öösel tuli kempsus pisut kauem aega veeta. Praegugi ei taha Sul suurt midagi sees püsida, aga mis teha marju saab ju ainult suvel.

Mäletad Sa seda, kui Sa avalikult kuulutasid kui ebainimlik on abort? Ma tean, et Su on ikka veel meeles see, kuidas käed värisesid ja seest keeras kui Sa suurele valgele lehele oma allkirja andsid "Raseduse katkestamise eelse nõustamise akt"

Ülikooli lõpetades teadsid, et teed tulevikus ainult oma unistuste tööd. Sa lihtsalt ei uskunud, et tegeled millegi vastumeelsega ning nühid päevast päeva tööl käia ainult selle nimel, et eluasemelaen pangale ikka tähtaegselt ära tasuda. Millal Sa tundsid viimati oma tööst tõeliselt mõnu ega kadestanud neid, kes jalad järvevees puhkust nautisid?

Sa planeerisid oma puhkuse juulikuusse. Kusagil mälusopis oli pilt sumedatest suveõhtutest. Mis parata, selle aasta ainus kuumalaine käis ära maikuus, juulis sadas rahet ja vihma. Nõutult kõigutasid Sa jalgu diivani serval ning jälgisid päeva lemmiksaadet :"ILMATEADE"

Tead ju küll, kuidas Sa unistasid olla peaagu, et täiuslik inimene. Vead ja ebaõnnestumised pidid Su elust kauge kaarega mööda käima. Aga see hommik, kui Sa endale korraga peeglist enam otsa ei tahtnud vaadata, sest see, mida sa nägid oli kõike muud kui unistus... see hommik on Sul siiani meeles.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kopli liinid

Kasvatades järeltulevat põlve

Asjade omamise valu